För att få ut så mycket som möjligt av träningen bör skridskoskoleåkaren ha på sig kläder som är lätta att röra sig i. Se till att kläderna är rena – om ditt barn t.ex. använder en overall får det inte finnas grus och smuts på den eftersom det kan hamna på isen och göra att barnen ramlar och slår sig om de åker på gruset. Dessutom blir skridskorna förstörda.
Fingervantar är också bra att ha när barnen ramlar omkull. Isen är kall och det blir en del fall när man börjar lära sig.

Hjälm är obligatoriskt. Se till att storleken är justerad och att den sitter så att den skyddar både panna och nacke. Ishockehjälmar eller skidhjälmar rekommenderas för skridskoskolan (cykelhjälmar som inte täcker nacken ska inte användas på isen).

Skridskorna ska vara stadiga och ordentligt knutna så att barnet inte står snett på dem. Det är viktigt för att barnet ska kunna genomföra hela träningspasset på ett bra sätt. Det kan också vara skadligt för fötter och vrister att stå och åka snett på skridskorna.

Det är viktigt att du sköter om dina skridskor för att de ska fungera så bra som möjligt när du är på isen. Använd alltid skydd på skridskorna när du går utanför isen eftersom skridskorna blir hackiga och slöa annars och då blir svårt för dig att kunna utföra övningarna på bästa sätt på isen. Efter träningspasset ska du torka av skenorna med en trasa och förvara dem utan skydd till nästa träningspass, så att inte skenan rostar.

Om du önskar hyra skridskor, tag kontakt med Johanna på utrustning@vaxjokk.nu  eller 070-5171477.

I kiosken brukar det också gå att köpa skridskoskydd, fingervantar och en del andra konståkningsartiklar.

Skridskoslipning

För att det ska gå så bra att åka som möjligt ska skridskorna vara välslipade. Det är inte lätt att åka på slöa och hackiga skridskor. Klubben erbjuder slipning av skridskor (dock kan vi inte slipa ”skalskridskor” eller hockeyskridskor). Tala med din tränare eller någon skridskoskoleansvarig. Kostnaden är 150 kr som kommer på faktura.