Vuxengrupp
Information och kontakt
Skridsko- och konståkning för vuxna
Det är aldrig för sent att lära sig åka skridskor och utveckla färdigheter inom konståkning. Skridskoåkning är ett roligt och spännande sätt att hålla sig i form. I Växjö konståkningsklubbs vuxengrupper får du lära dig skridskoåkningens grunder i vår nybörjargrupp. När du behärskar grunderna kan du fortsätta att utforska och utveckla dina färdigheter i vår fortsättnings- och rörelsegrupp.
Du är välkommen att anmäla dig till hela terminen eller så är du välkommen på enstaka pass när det passar dig. Du betalar då med swish på plats.
Anmäl ditt intresse på länken nedan:
https://forms.office.com/e/7qWScb8WWt
För mer information och/eller anmälan, kontakta ansvarig tränare Ellen Alvesson via mejl vuxengrupp.admin@vaxjokk.nu
Träningstider
Vuxengruppens tider
Nybörjare
Söndag 15.00-15.45
Fortsättning
Söndag 19.20-20.20
Rörelse
Söndag 19.20-20.20
Länk till schemat hittar ni här
Viktigt! Schemat kan ändras på grund av hockeymatcher, tävlingar och andra aktiviteter i ishallen. Gå regelbundet in i schemat vad som gäller för veckan. Om du inte har en inloggning, hör av dig till Ellen.
Priser
Avgifter för vuxengruppen
Det finns möjlighet att träna 10 tillfällen per termin.
Avgift per termin:
2 pass/vecka kostar 1700:-
Utrustning
Kläder och skridskor
När du tränar skridsko- och konståkning behöver du ha smidiga kläder som är lätta att röra sig i. Kläderna behöver också vara varma, så att du inte fryser under träningen.
Fingervantar är bra att ha då det kan vara ganska kyligt i hallen, särskilt när man ramlar (vilket man göra när man lär sig).
Du behöver ett par stadiga skridskor. Om du behöver tips och råd om vilka skridskor som är bra, kan du kontakta ansvarig tränare Ellen.
Det är viktigt att du sköter om dina skridskor för att de ska fungera så bra som möjligt när du är på isen. Använd alltid skydd på skridskorna när du går utanför isen eftersom skridskorna blir hackiga och slöa annars. Efter träningspasset ska du torka av skenorna med en trasa och förvara dem utan skydd till nästa träningspass, så att inte skenan rostar.
I kiosken brukar det gå att köpa skridskoskydd, fingervantar och en del andra konståkningsartiklar.
Hjälm
Hjälm är obligatoriskt i nybörjargruppen. Se till att storleken är justerad och att den sitter så att den skyddar både panna och nacke. Ishockeyhjälmar eller skidhjälmar rekommenderas för skridskoskolan (cykelhjälmar som inte täcker nacken ska inte användas på isen).
Allteftersom dina kunskaper och balans förbättras, kan hjälmen plockas hjälmen bort då den inte längre är ett hjälpmedel utan ett hinder i din vidareutveckling som konståkare. Du får ta av dig hjälmen när tränarna bedömer att den inte längre behövs. Det tränarna tittar främst på är din balans i olika konståkningsmoment. När man får börja åka utan hjälm är individuellt. Att ta av sig hjälmen är inte ett mål, utan den finns med så länge tränarna bedömer att åkaren behöver den för sin säkerhet.
Man kan köpa detta skydd i de flesta webbutiker som säljer konståkningssaker, t ex Teijas, K-skate m.m.
https://teijasskateshop.com/tillbehor/skadeforebyggande/stotdampande-pannband/
https://www.k-skate.se/skydd/huvudskydd-premier
Skridskoslipning
Behöver skridskorna slipas skriver ni upp er på listan som sitter i anslagstavlan på väggen vid kiosken.
Be ansvarig tränare Ellen att lägga skridskorna för slipning i omklädningsrummet.
Skridskoslipning kostar 150 kronor och faktureras i efterhand av klubben.