Information med anledning av torsdagens händelse på Arenastaden

Med anledning av det som inträffade på Arenastaden igår kväll kommer styrelsen att ha representanter på plats under fredagens träningar. Det är viktigt för oss att våra åkare känner sig trygga. De åkarna som känner att de vill prata med någon om det som har hänt ta kontakt med styrelsens representanter på plats idag alternativt kontakta styrelsen@vaxjokk.nu så förmedlar vi kontakt.

Vi erbjuder också föräldrar och åkare som har frågor, funderingar eller som vill prata om det som har hänt ett föräldrarmöte i klubbrummet idag fredag kl.18:00.

För åkare som har träning idag fredag går det bra att gå in vid entren vid vår kiosk. Om man kommer från västra parkeringen behöver man gå in på västra sidan av Vida Arena alternativt ingången mellan träningshallen och gamla ishallen.
Området där det inträffade skedde kommer att vara avspärrat under större delen av dagen och det kommer finnas poliser på plats så länge det är avspärrat.

Information från Växjö Kommun
Under torsdagskvällen, 24 augusti, skedde en skottlossning på Storgatan intill Arenastaden i Växjö. Polisen har en klar uppfattning av händelsen och ser inga kopplingar mellan dådet och idrotten/föreningsverksamheten på Arenastaden.

Växjö kommun skapar förutsättningar för att fortsätta bedriva verksamheterna på Arenastaden och kommer att ha öppet som vanligt. Delar av Arenastaden kommer vara avstängd, mellan Tipshallen och Gamla ishallen, för polisens arbete. 

Växjö kommun, i samarbete med Polisen, förstärker trygghetsskapande insatser i området. Bland annat har kommunens fältgrupp ökat vuxennärvaron i området, nu och under helgen.

Vid behov kan man ta kontakt med socialtjänstens rådgivningstelefon, tel 0470-435 90, för att få rådgivning och stöd i situationen. Detta kan man göra både som aktiv eller förälder, men också som ledare för att få stöd i hur man pratar med barnen i en träningsgrupp eller om man vill få hjälp med gruppsamtal.

För mer information om händelsen besök Polisens webbplats: polisen.se
Polisen mottar tacksamt uppgifter, iakttagelser och tips via tel. 114 14.

Med vänliga hälsningar

FÖRENINGSSERVICE

Kultur- och fritidsförvaltningen

Växjö Kommun, Box 1222, 351 12 Växjö

Tel. 0470-410 00

www.vaxjo.se

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen Växjö Konståkningsklubb

Andreas

0

25 augusti 2023